JOM KLIK2...

Sunday, 28 October 2012

a long journey

ok , tengok tajuk entry pn dah tau
kompem aku nak cite pasal perjalanan balik rayo haji ..
actually bukan la LONGGG sangat . perak je pun . haha
tp disebabkan jem yang teruk pada malam raya tu , aku terpaksa redha sampai rumah jam 4pagi .
*tak pernah dibuat weii , malam raya xdk kat rumah . pengalaman nihh !
biasa dalam 3jam bole sampai rumah . kali ni sekali 2x ganda beb .. 6jam baru sampai .
memang aku berchinta la dalam kete tu .. dah la hujan , aircorn pasang satu pn mcm kt dalam peti ais .
so , ape lg , sepanjang perjalanan la batuk aku menjadi-jadi .
sampai nak batuk pun serba salah :
                                      1st-takot satu kete kunk berjangkit
                                     2nd-takot baby dalam tu tidonye terganggu ..
haishh , pasal batuk pun bole buat aku dilema sorg . HAHA
last2 aku batukkan je .. dah tak tahan gila . mcm ada benda garu2 tekak aku ni jee ..

sampai kat rumah , terus makan rendang+ketupat yang mak dah siap masak tu
*thanks MAKK .. sedap sgttt .. lep u
then , mak dengar aku batuk2 .. terus paksa makan ubat .
see , kn aku dah ckp kat entry lepas2 tu . kalau kat rumah sure mak bising2 soh mkn ubat .
mmg mcm tu lah prihatinnya seorg ibu pd anaknya :)

ok , hari raya aku kali ni sama je rutinnya mcm taon2 lepas
ada rendang , lemang , ketupat , sate , balik rumah nenek , lepak2 , bla bla bla

and , harini kami (aku ,kakak, angah n family dia )
balik semula ke KL
n kena menghadap jem buat kali kedua . haishh , apelaa nasib ..
egt keluar rumah awal xdk la jemm ..rupanya sama jee
ni nak cite panjang2 pn xboleh , sbb aku byk tido dalam kete ! hahah
tp yg aku egt angah konon2 nk ekot jalan shortcut sgt , sampai tersesat n pusing2 tempat sama . siap lalu jalan tanah merah lg tu .. dah mcm pacuan 4roda je myvi tu angah hentam . kahkahkah
nasib la jumpa jalan keluar .
siap ada org bagi daging korban tengah jalan tuu .. *hikmah org tersesat agaknye .. hehe
and noww .. im HERE !!

Tuesday, 23 October 2012

kampung

26/10 (jumaat) RAYA HAJI
tp dari isnin aku dah rasa nk balik ..
lagi2 bila tak berapa sihat ni .. mmg rasa nk balik ..
walaupun kalau kat rumah kompem kena nagging dengan mak sebab dah tau xsihat , still xnak makan ubat .
TAPI aku sanggup . sungguh !!
sebab bila ada kat kampung lebih tenang dari kat sini 

Saturday, 20 October 2012

separuh jiwaku pergi

owh ..
apakah ??
putus cinta ??
memang TAK la kn !
tapi yang pastinya jiwa aku mmg dh HILANG separuh ..
tp , persoalannya kemana ?

ya , ia telah
hilang bersama hembusan angin malam yang berlagu .
sehingga memungkinkan aku meniti waktu untuk menggapainya .

apakah aku masih bisa ??
atau hanya mampu menampal senyum di bibir tp bukan dihati ..

<kenangan SM20/10 yg tersemat di sanubari>

Friday, 12 October 2012

one man

One man ?? 
apa tuu ?? 
kn ! aku pun mula-mula kelam jugak .
then , baru aku tau tu lagu kim jong kook . sapa pulak tu ??
haisshh .. tu pn xtau .. jong kook ! sparta kook ! runningman's member .
haaa .. kenal pn .



video
                                                      mari layan lagu ni dulu ..
                                                       *sila hayati liriknya :)

ok , aku pn dh dengar lagu ni . 
bg aku lagu ni sedih .
penuh makna ..
sgt mendalam !

and , sebab tu aku semakin KELAM ..

aku xdapat tangkap maksud sebenar yg cuba disampaikan melalui lagu ni .
sangat la berbesar hati , if ada sesiapa yg bole explain ..
please , make me clear :)

  sumber : youtube

Saturday, 6 October 2012

SEGMEN : JOM BLOGWALKING


       adoii .. kiut bebb *banner ni lahh .. so , sapa nk ekot join gk , bole klik kt banner tu ye . adiossss :)

Monday, 1 October 2012

mengulit kenangan

uii ... haiii ...

fuhh .. asal hari isnin je mesti sempott . motiff ?? sbb kelas sampai 8.30malam .
actually bukan la ape sgt kn . tp disebabkan dh termanja dr sem1 xdk kelas malam , tu yg jd mengada-ngada ! *ni aku kutuk diri sendiri tau .. so yg lain jgn perasan . HAHA

eh .. eh .. panjang gila intro !
ok , sebenarnye aku nak cite pasal satu subjek utk sem ni "mainan dan perkembangan"
dalam kelas ni akan belajar tentang mainan kanak2 , kesan dia , pengaruh pada kognitif n bla bla bla ...
blom pn sampai 10x masuk kelas , tp dh mampu buat aku back to my childhood . besttttt !!
rasa mcm nk stay je kat zaman tu . hidup riang ria setiap masa .. kalau lah bole kn ! tp sayang , mmg xkn terjadi ...

paperdoll
utk kelas harini , lect mintak classmate kongsi permainan time kecik2 dulu .
mcm2 . ada jgk yg main sama mcm aku . tp nama je lain skit . maklumlee dari negeri berbeza .
yg macik sebelah aku ni pulak kata , time kecik2 dia main paperdoll . mmg girlish ! haha
korang tau ke ape jenis mainan ni . tau ke ?? serius la .. tau ke x ni ??
ha , kn senang gitu .. xtau ckp ! bole aku tunjuk skittt ni ha --------->

tp , sbnrnye time aku kecik2 pn xpernah main benda ni .. and , disebabkan itu jgk lah , paperdoll telah jd hadiah istimewa dari cik imah sempena hari lahirku yg ke-15 *nth2 si imah tu pn dh xegt yg dia pnh bg kt aku ! haha
budak ni bukan ape , menganjing ni korg tau ! yela ,sbb aku ckp xpernah main bende tu . n xpernah tgk pn .

right , habis cite pasal paperdoll ni .

then , pengalaman chinesse girl ni pulak .. pasal snail n frog ! nk story pn ssh . yg pntg kes naya binatang tu le . haha .. tp xbole nk kata ape la kn . tu masa dia budak2 lg . *aku pn pernah jgk buat . hehe

tadaa .. ni la cita2 mat jenin aku tu :)
tp yg aku ni  lain sikit . konon2 nk jd doktor haiwan ! so , korang tau ape aku buat ? ade ke patut aku g belah perut ikan laga . bajet buat surgery la . pastu bila tgk ikan tu mati , dh nyesal xsudah . xpasal2 kene pasang sabut kt blkg rumah tmpat mengaji tu *nk perangkap ikan laga baru ..

tp seriuss , lepas tu mmg aku dh tobat xbuat lagi . kesian bebb !!
ha , tu yg terus xtercapai cita-cita nk jd doktor ! hahaha


kesimpulannya , kelas ni best . sebab sambil belajar bole mengulit kenangan !
ah kau , sebok mengulit sgt kunk yg belajar tu hapah pn xegt . haha

         ok lah , penat dh menjongket kat sini . baiii ~ ~ ~